BATMAN / MERKEZ - Tüpraş Ortaokulu

Dünya insan hakları günü etkinlikleri düzenlendi

10 kasım Atatürk'ü anma törenimizden Görseller.

Ekm

Tüm yurtta olduğu gibi okulumuzda da Cumhuriyetimizin 100. yüzyılı coşkuyla kutlandı.

2024 LGS Başvuruları 18-24 Mart tarihleri arasında yapılacak.

TÜPRAŞ ORTAOKULU öğrencilerimizden

İsmail SOYORAL,

Bünyamin ÖZTOPRAK ve

Berat KAVŞUT adlı öğrencilerimiz

“ 101-1001 Dışarı” isimli projeleri ile  TÜBİTAK PROJESİ ile 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında toplam 2258 başvurudan 456 Matematik  projesi içinden ilk 16 proje arasına girerek bölge finaline kaldılar.

Öğrencilerimizi ve danışman öğretmenimizi tebrik eder yarışmanın son aşamasına kadar başarılar dileriz.

Şbt

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler binlerce vatandaşımızın yaşamını yitirmesine ve daha fazla sayıda vatandaşımızın yaralanmasına yol açmıştır. Gönüllü öğretmenlerimizin öncülüğünde velilerimiz tarafından yapılan yardımlar deprem bölgesine ulaştırılmak üzere çalışmalar yapılmıştır.

Haz

Çoğunluğunu okulumuz öğrencilerinin oluşturduğu Batman Belediyesi Hentbol takımı turnuvada Türkiye 1. si oldu

May

İlimizde yapılan atletizm 100 metre yarışında okulumuz öğrencilerinden Kader TAPTIK il 1. si, Tuba BOZAN ise il 5. si oldu.

May

Okulumuzun 5. Sınıf öğrencileri Sosyal Bilgiler dersine dahil olan "Bir Soruna Çözüm Üretiyorum" konusu kapsamında kendilerine seçtikleri  bir kardeş okula kırtasiye ve okuma kitabı yardımında bulundular. Okulda düzenledikleri kermes gelirine  harçlıklarını da ekleyen öğrencilerimiz okul idaresi ve öğretmenleri rehberliğinde  aldıkları ürünleri  İMKB İstanbul ilkokulu 4. Sınıf öğrencilerine ulaştırdılar. Kendi harçlıklarını bu anlamlı proje icin kullanan ve küçük arkadaşlarının  mutluluğunu paylaşan öğrencilerimizle gurur duyuyoruz.

Şbt

MEB bursluluk sınavı olan İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) başvuruları başladı. Eski adı PYBS (Parasız Yatılı Bursluluk Sınavı) için başvuruları e-okul üzerinden yapılıyor.

May

Öğrenci ve öğretmenlerimiz tarafından hazırlanan TÜPRAŞNAME isimli gazetemizin 2. sayısı basıldı. Gazetemizin 1. sayısı 1. dönem basılmış olup yoğun ilgi görmüştü.

May

TEKNOLOJİ TASARIM, GÖRSEL SANATLAR VE STEM (ROBOTİK) ALANINDA ÖĞRENCİLERİMİZ TARAFINDAN YAPILAN ÇALIŞMALAR BATMAN PARK ALIŞVERİŞ MERKEZİNDE SERGİLENDİ. SERGİMİZ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ